Dækker min forsikring ny lås eller omkodning af lås, hvis jeg tabt min nøgle eller låst mig ude?

Låsesmed Furesø beskytter dit hjem!

Låst ude eller tabt dine nøgler til din ejendom? Dækker forsikringen nye låse og omkodning af låse?

Mere en sjældent så får vores låsesmed spørgsmål omkring dækning og erstatning af forsikringsselskabet i relation til tabte nøgler eller oplukning, af udelåste personer. De der spørger undrer om man kan få omkostninger låsesmed dækket af forsikringsselskabet eller erstatning på den ene eller anden måde.

De fleste af os har prøvet følgende; Vi kommer hjem fra indkøb, stiller indkøbsposerne ved hoveddøren og griber ned i lommen efter nøglen. Men hvad – nøglen er hverken i tasken eller nogle andre steder på os. Vi kigger omkring postkasserne og i bilen, ingen nøgle. Efter nogen tid går det op for en: Uanset hvad, så er nøglen er mistet eller stjålet, nøglen er i hvert fald væk! I denne situation kan intet andet gøre mere en at ringe og bede en låsesmed og hjælp og det koster selvfølgelig lidt. 

Dækker min forsikring tabte nøgle? 

En standard hjemforsikring dækker ikke denne form for uheld, selve dækningen skal fremgå af vilkårene for den pågældende forsikring. Hvis du gerne vil at tabte nøgler og nøgler der er blevet stjålet, skal dækkes af forsikringsselskabet, så prøv at høre med dit forsikringsselskab, om du kan få et tilbud på at udvide dig forsikring og få denne form for dækning med. Det kan betale sig.  Specielt i en situation der du bor til leje og din udlejer kan kræve en omkodning af alle låsene i bygningen samt og udskiftning af alle nøgler, når du som lejer mister en nøgle.

Dækker forsikringen indbrud som er blevet lavet med en stjålet nøgle?

Når tyven ikke behøver bryde ind og benytter sig af en stjålet nøgle, eller en nøgle det ligger under en f.eks. krukke eller en ulåst dør, opfatter det danske retssystem det som et tyveri og ikke som som et indbrud. Hvilket i en situation der “indbrud” er begået med en nøgle betyder, at straffen er væsentligt lav hvis man samlinger med reelt indbrud. Derfor er risikoen for at blive varetægtsfængslet stort set er nul.

Forsikringens dækning af de stjålne ting er ofte også lige med nul, hvis et indbrud er sket på denne måde, alt afhængigt af forsikringsselskab. Så det er en god idé at ringe efter en låsesmed og få omstillet låsene, hvis nøglerne er væk. 

Dækker min forsikring hvis jeg smækket mig ude eller låst mig ude?

De fleste almindelige forsikringer dækker ikke udgifterne til låsesmed eller ny lås, hvis du kommer til at låse dig selv ude. Så igen har anbefaler at tage kontakt til dit forsikringsselskab, hvis du gerne vil have mere dækning. 

Findes det nogen mulighed at få erstatning eller fradrag for mine udgifter ved indbrud, f.eks. håndværkerfradrag (2021)?

Din forsikring dækker jo, hvis du er blevet ramt af et indbrud, der man tydeligt kan se spor af at det faktisk er sket et indbrud. I denne situation kan du få håndværkerfradrag oveni når du f.eks. fået et vindue (eller flere) ødelagt og beslutter dig derfor for at investere i nye mere energivenlige vinduer i hele din bolig i samme omgang, når de alligevel skal repareres (du kan selvfølgelig ikke regne med at dit forsikringsselskab vil betale disse omkostninger). Her er det håndværkerfradrag for energioptimering som du får. 
Blot til info, det kan kan er god idé at investere i nye døre og vinduer  i år 2021, da regeringen har beslutter at fordoble håndværkerfradraget i år 2021 på grund af corona. 
Du kan f.eks. få tilbud og finde en håndværker her. 

 

Erstatning ved oplukning eller tabte nøgler

Mange spørger vores låsesmede i København; Dækker min forsikring oplukning eller dækker min forsikring tabte nøgler, låsesmedens omkostninger. – Desværre så dækker ikke den almindelige forsikring dette normal. Du skal som regel have en tillægsforsikring. 

Låsesmed Nørrebro døgnvagt

Kontakt os

Kontakt os og en af Norh´s låsesmede vender tilbage til dig hurtigst muligt, som regel samme dag. Er dit ærinde akut ring; 22 22 28 68

FeedBack

Vi vil gerne høre din mening om vores service - Vi på Norh låsesmed bliver glade for din feedback

overvågningkamera københavn