Låse og nøgler

Få Indblik, fakta og nogle gode tips fra låsesmeden

På denne side vil vi samle de vigtigste viden om dine låse og nøgler. Du får et godt indblik i hvordan dine låse fungerer og du vil få nogle gode tips omkring dine låse og nøgle. F.eks. hvornår det er tid til at skifte dine låse ud eller tid til service

1 nøgle til det hele

Vidste du at du kan få en nøgle til alle dine låse i hjemmet? Det kan du nemlig, og det en nemt for en låsesmed at omkode

Låse og sikkerhedsdøre

Norh kan montere meget sikre låse der kompletterer din nye sikkerhedsdør perfekt

Vedligeholdelse

Vedligeholdelse af låse og nye nøgler, vi sørger fod det hele hos Norh låsesmed København.

24/7 Support

Vi er altid ved telefonen, så du kan altid ringe til os hvis du har spørgsmål eller brug for råd

Ønsker du at vide mere om låse og låsesystemer?

Vi har skrevet en beskrivelse af hvordan dine mekaniske låse fungerer i praktik.

En lås består af en cylinder, stift og slutblik. Disse tre dele i en lås skal monteres og indstiller efter nøglen der skal bruges til låsen. Både låsen og nøglen er formet så at man kan indstille låsene i bygningen efter flere forskellige nøgler eller en og samme nøgle.

Hvis du f.eks. bruger dig af Rukos låse så findes muligheden til at kombinere låse i flere forskellige sikkerhedklasser. Denne gør det nemmere for f.eks. erhverv og boligforeninger at opdatere enskilde låse med tiden.
Hvordan fungerer de

Hvilke sikkerheds niveauer findes det?

Jo flere stiftet din låse er jo mere dirkesikker er den. Det findes også nøgler med specielle skæringer på som gør låsen mere dirkesikker. F.ek.s Ruko Garant plus. 

Norh låsesmed København, Frederiksberg og Amager anbefaler at bruge en låse med minimum seks stifer. Serie 600, serie 1200 og Garant plus fra Assa Abloy og ruko har seks skrifter.

Hvordan kan jeg se på min nøgle hvilken lås jeg har?

Gennem at tage en nærmere kig på din nøgle så kan du se hvilken serie din lås er i. Er hovedet på nøglen rundt og nøglen virker noget kort, så er det en serie 500. Denne låse anbefales ikke af Norh låsesmed. Det er praktisk nok at have den dag man smækker sig ude, da låsesmeden kan åbne døren op i et ryk. Dette kan så også indbrudstyven.

Ser din nøgle tapets formet med skarpe kanter så er det en serie 600, låsen har seks stifter. Den gamle serie 600 model er relativt nem at åbne for den dygtig indbrudstyv derfor anbefales den ikke selvom at den er bedre end en serie 500. Ruko har her i 2020 en model der hedder serie 600RB, som er en bedre udgave af serie 600. Den låse er god nok hvis man søger efter en billig låse, vil vi mene hos Norh låsesmed København.

Den bedste låse du kan få her i 2020 er serie 1200

Det er en låse med seks stift som er kopi beskyttet. Det vil sige at du kan uden at være nervøs for at de bliver taget kopier af din nøgle. Låne din nøgle ud til håndværkere med mere. De kan ikke kopiere din nøgle uden nøglebrik med kode der følger med en serie 1200.  Garant plus er niveauet sikrere en serie 1200

Hvis din forsikring skal dække så skal du have en sikker låse

I din forsikrings police så kan du læse at dit hjem eller dine lokaler osv. skal være forsvarligt låste. Hvis de ikke er så vil ikke din forsikring dække ved et indbud. 

Det kan derfor koste dig mange penge at have en usikker og gammel låse på din dør. 

Låsesmedens bedste tips:

Omlæg dine læse hvis du flyttet ind i ny bolig eller i nye lokaler. Du kan aldrig vide hvor mange nøgler der er i omløb når du overtager en ny lejlighed eller nye lokaler. Hvis kun en person som er den forkerte person har en nøgle til dit område og selv gør eller sørger for et indbrud. Så vil ikke heller her din forsikring dække. Derfor anbefaler vi at altid få en nøgle omstillet ved flyt til nyt hjem eller nye lokaler. 

Hvordan vedligholder jeg bedst mine låse?

En låses livstid forebedres hvis du passer godt på dine låse. Vi anbefaler at du smører dine låse ca. 2 gange om året eller mere hvis låsen bliver meget brugt. Det er nemt af smøre sine låse. Du skal blot;

  1. Købe låsespray ud af god kvalitet og trykluft  på din lokale Kvickly eller byggemarked.
  2. Rense dine låsecylindre med trykluften
  3. Bruge rigeligt med låsespray i låsene

 

Vedligeholdelse af dine låse
Kilde: Assa Abloy

Elektroniske låsesystemer anbefales til erhverv

Elektroniske låsesystemer giver virksomheder, kontorer og muligheder flere almindelige låse. Elektroniske systemlåse kan du styre på distance gennem f.eks. en computere eller smartphone. Du vil også kunne se lave hvem der bruge er ind eller udgang.

Hvordan fungerer elektroniske låsesystemer?

Et elektronisk låsesystem består af en læse med tilhørende chip eller kort. Eller så består systemet af en dør med kode på (ofte set i butikker der kun personalet skal have adgang ind til et lager).
Læseren ved låsesystemer med læser, monteres ved indgangende der det elektroniske system skal bruges og du kan få både den elektroniske og den mekaniske del til at spille sammen. Det gælder også for låsesystem med kodelås og du kan her fravælge alt mekanisk del med fysiske nøgler.

Når det handler om kort og chip til låsesystemet så bør ejeren have informationer på brugeren og det er på baggrund af informationen som softwaren indstilles på, om brugeren får lov til at bruge et område eller ej. Derfor er dette en supereffektiv og praktisk måde at styre adgang på. Da ejeren ikke behøver holde styr på ansattes nøgler osv. Et chip og et kort kan bare af registreres og derefter smides ud.

 

Låsesystemer til hotel og erhverv hos Norh låsesmed
Låsesystem fra salto adgangskontrol med chip kilde: Salto

Norh låsesmed i København kører i alle bydele og hjælper med nøgler og låse mekaniske såvel som elektroniske

Hvis du bor i Storkøbenhavn så er vi altid nære dig og du behøver derfor sjælden vente mere end 30 minutter på os hvor du end i i København og omegn. Nogle af vores mest travle afdelinger er;

Amager, Læs mere

Låsesmeden på Amager kører ud på hele den Københavnske øen og en opgave der skiller sig lidt af  de andre bydelene er at Amager er en ø med vand hele vejen rundt. Derfor har på frister saltvand låsene mere en andre steder og bør smøres oftere.

Østerbro, Læs mere

Låsesmeden på Østerbro finder mange gamle låse serie 500 i dørene på smukke herreskabskejligheder i København Ø. Udskifte låse er derfor en almindelig opgave på Østerbro. 

Nørrebro, Læs mere

Her udarbejder vi mange tilbud på sikkerhedsdøre. Mange døre på Nørrebro er gamle og slidt. Oveni så er det meget støj i trappehusene hvilket motiverer mange beboer på Nørrebro at skifte døren ud med en sikkerhedsdør det holder larm udenfor.

Frederiksberg, Læs mere

På Frederiksberg har vi som låsesmed mange butikker som vi tager os af i forhold til sikkerheds og forsikringsager. Vi monterer sikring efter forsikringens krav til de erhvervsdrivende på Frederiksberg.

Vesterbro, Læs mere

Meget blandet omfang af låsesmedes opgaver. Alt fra personer der er kommet til at smække sig ude, til erhvervsdrivende det vil optimere på sin sikkerhed. Vi hjælper også hoteller med dørautomatik på Vesterbro.

Vi kører selvfølgelig ud til alle i Storkøbenhavn og prioriterer alle ens. Hvis du ikke fandt din bydel her eller i menuen så finder du den måske her.    

Norh låsesmeden bruger sig ud af de bedste forhandlere og leverandører i Skandinavien år 2020 

Vi foretrukket  at bruge de lokale forhandlere i Skandinavien, f.eks. Ruko låse Dalocs sikkerhedsdøre og pengeskabe fra Herning pengeskabefabrik. Hvis det kan lade sig gøres. 

Nogle gange er andre mærke billigere og hvis priser er den største og afgørende faktor i din valg af låsesmed. Så har vi intet problem med at sætte op en billigere låse eller produkt. Det er selvfølgelig op til dig.

Hvad er låsesmed priserne på låse og nøgler?

Det varierer meget efter hvad det er for låse som du gerne vil have sat op. Andre faktorer det påvirker prisen på låse, nøgler og låsesmed er tiden, hvonår det skal ske, hvor kompliceret opgaven er, hvilket kvalitet din dør har osv. Den nemmeste måde at få bekræftet prisen på din opgave er at ringe til os på 22 22 28 68 eller udfylde og vedhæfte nogle billeder i vores indhent tilbud formular her.

Er du stadigt i tvivl om vi er den bedste låsesmed til din opgave?

Hvis du stadigt er usikker på om vi er dem mest potentielle låsesmed til at udføre din låsesmeds-opgave i Storkøbenhavn så kan du læse hvad nogle andre kunder der har valgt os og deres oplevelse her. 

Vi gør altid vores bedste for at matche dit behov af låsesmed til en fair pris

Når du tager kontakt til os så vil du forvente at at vi stiller nogle spørgsmål ind til din opgave. Hvis du gerne vil have en pris af os. Det gør vi for at kunne udarbejde til til budtil dig der er så præcist som muligt. Så at nå vores samarbejde er færdigt er alle parter tilfredse med både opgaven og prisen

Afspil video
Nøgler og låse hos Norh Sikring låsesmed
Låsecylinder fra Ruko
Indhent tilbud
Mange forskellige nøgler til få låse
Få en nøgle til det hele hos Norh

FeedBack

Vi vil gerne høre din mening om vores service - Vi på Norh låsesmed bliver glade for din feedback

overvågningkamera københavn