Montering af låse

Montering og Installation af ekstra/ny låse og kasselås

På denne side giver vi dig nogle tips og råd omkring montering af låse og opsætning af låse. Vi forklarer hvordan vi arbejder med montering af låse og giver lidt andet relevant information omkring låse.  Du finder også en gør det selv guide,  der du selv kan montere en låse tin for trin.

1 nøgle til det hele

Når vi udfører en montering af lås, så kan vi sørge for at du får en og samme nøgle til det hele

Låse til sikkerhedsdøre

Hvis du bestillen en sikkerhedsdør ved os så kan vi montere låse der passer dit døren

Vedigholdelse

Vi kan også tilbyde serviceaftaler til dig der vil komme fri fra at servicere dine låse efter montering af låse

24/7 Support

Når du vælger os som din låsesmed i Storkøbenhavn, tilbyder vi dig service 24/7, her monterer vi låse

Opsætning og ombytning af låse og kasselåse

Montering af lås, eller opsætning af låse eller opsætning af kasselås

Skal du  bruge en låsesmed  til opsætning af ny låse, på dine døre, vinduer eller andre genstande? Længere ned på siden præsenterer vi nogle tip og eksempel på gode låse. Om du vil have en rigtigt god og sikker låse fra Ruko så kan vi hjælpe. For dig som er lidt “handy” har vores låsesmed lavet en gør det selv guide, ved montering af låse skal bruge værktøj som;

 • Stemjern
 • Elektrisk boremaskine med dybdemåler
 • En lille buefil
 • Hul sav
 • Pen til markering
 • Vinkelmåler
 • Træbor
 • Træfil
 • Målebånd
Låsesmed København K dækker hele Kbh og tilbyder låsesmedentreprise til alle i København K og omegn. Montering af låse.

Læs om montering af lås og diverse låsesystemer på denne side og;
- Kontakt for hjælp med montering og opsætning af ekstra låse

Norhs låsesmede kan hjælpe i mange forskellige situationer, for eksempel hvis du vil have en billigere låse sat op til en billig pris. Dette kan vi udføre for dig uanset om låsen er på  en toilette dør, vindue, terrassedør eller hoveddør, vores låsesmede monterer alle låsevarianter.

Norh låsesmed findes i hele Storkøbenhavn og har afdelinger som vi kører i til dagligt både på Amager, Frederiksberg, Østerbro og Nørrebro. 

Alle ansatte låsesmede hos Norh har flere års erfaring og er udlærte låsesmede, de har lært og kender alt om installation og reparation af låse og låsesystem, til både private, erhverv, institutioner og andel/ejerforeninger. Norh Sikrings låsesmede førertrækker at føre kvalitets produkter i de højere sikkerheds klasser lavet i skandinavisk kvalitet, vi forhandler disse også til gode priser.

For at gøre det nemt for dig så har vi samlet lidt informationer om de låse vi synes er bedst fra vores leverandør Ruko

Enkel og billig opgradering så er serie 600RB valget

Vi hos Norh låsesmed vil ikke anbefale at montering af låsemodel Serie 600. Vi ved dog også at prisen mange gange er en vigtig faktor for vores kunder. Skal det bare være meget billigt så er Serie 600 den løsning der er bedst i dette tilfælde, da det er den billigste godkende låse på markedet. Men i stedet for at montere en låse af  model Serie 600  Så kan du opgradere standarden en lille smule, enligt Ruko er model Serie 600RB bore- og dirkesikring, så derfor er den alligevel relativt sikker.

Hvis du i forvejen har en Serie 600 lås, kan du nemt og meget billigt skifte den ud til en Serie 600RB. Fordi at dine gamle nøgle kan genbruges til at åbne den nye Serie 600RB lås og så med samme nøglekode. Omvendt fungerer dette dog ikke.

Smart og sikkert, en nøgle til postkassen, døren, terrasen og din skur. Norh udfører montering af låse Serie 1200 

Assa´s Serie 1200 er den på tidspunktet den næst bedste lås i deres låse sortiment. Med Serie 1200 får du samme nøgle til det hele. 

Dette betyder, at du får en nemmere hverdag og du kan praktisk nok få en nogle til alt i dit hjem, så at du vil have en mere fleksibel tilværelse. 

Så er det slut med at lede efter frem den rette nøgle i en stor nøglebundtet – uanset om du skal låse hoveddøren eller hente post. Serie 1200 findes i tre meget moderne design: poleret messing, rustfrit look og modern krom.

Teknologien bagved Serie 1200

Serie 1200 cylinder i låsen er bygget op af sex avancerede stifter med to forskellige kodehøjder pr. stift, tolv forskellige kodepositioner pr. nøgle og sk. d12 låse teknologi. Hvis man gør en sammenlig med Serie 600 og Serie 600RB, så har til forskel Serie 1200 dobbelt op med skår på nøglen, hvilket gør Serie 1200 meget mere sikker. Derfor vil vi gerne anbefale Serie 1200 til private kunder ved montering af låse.

Med Garant Plus fra ASSA ABLOY får du vores sikreste låse til private, og du kan samtidig få samme nøgle til alle boligens låse

Nu slipper du for at bære på et stort nøglebundt, da du kan få samme nøgle til f.eks. hoveddøren, terrassedøren, vinduerne, skuret, postkassen og kælderdøren. Du kan også bruge denne flotte nøgle til dit kolonihavehus, landhus eller sommerhus.

Montering af låse og installation af Garant Plus låse

Garant Plus er Rukos absolut bedste lås til private boliger. Vi monterer Garant plus til både privat og erhverv. Den er dog udnævnt til at være den sikreste, ikke elektroniske lås til private boliger. 

Når det kommer til låse handler det om antallet af stifter i låsecylinderen kombineret med anvendelsen af si koder. Garant plus har mest omfang af dette og derfor gør det Garant Plus til det bedste. mekaniske system på markedet.

Blot til info, I Garant Plus bruges en cylinder med den her i 2020 det nyeste, patenterede dp-teknologi; et af verdens lige nu mest sikre låse. Skal du bruge en låsesmed til montering af ny låse? Så kan du altid ringe til os på 22 22 28 68.

Grøn kodebrik – er en garanti for sikker kopiering af nøgler, denne bruges bland andet til Garant plus og Serie 1200

Med Serie 1200 og Garant Plus følger en grøn kodebrik med, som du skal bruge, når du ønsker at kopiere nye nøgler eller få en ny låse sat i. Dette fordi at tyver ikke skal kunne kopiere stjålne nøgler og give falsk tryghed.

 
Låse, Hvad har du for nøgle, se model her.
Serie 500 (rundt hoved) Serie 600 (Trampets-formet hoved) Serie 1200

Merkur 401, rigtigt høj sikkerhed, brugervenlig, god nøglekontrol og fuld fleksibilitet

Ruko (ASSA ABLOY) har en ønske om, hele tiden at udfordre det eksisterende og have ambitioner om at gøre det lidt bedre. Derfor har Ruko valgt at give dette system navnet Merkur 401.

Nummeret 401 henviser til Merkur’s placering i Rukos egne sikkerheds barometer. Merkur er sådanset placeret i deres næsthøjest sikrings kategori som er et højt sikkerhedsniveau. 

Merkur 401 er specielt velegnet til boligforeninger, sports-klubber, sommerhuse med mere. Og man kan med meget stor fordel erstatte ældre ikke lige så sikre låsesystemer som Serie 500 og Serie 600. Hvis du har nogen af disse låse i dine døre. Så anbefaler vi hos Norh låsesmed at få det skiftet ud hurtigst muligt. Gerne til en Merkur 401 låse.

Teknologien bagved Merkur 401 låsesystemet

Merkur 401 er baseret på et “spot on” nyt teknologi for låsecylindre. Denne cylinder består af seks over- og understifter, hvor understifterne har dobbelt kode.

Samtidig er Merkur 401 selvfølgelig patenteret og en del af sikkerheden består i. Således at tromlen i låsecylinderen har en såkaldt parasentrick udformning. Det betyder, at profilen er skåret af låsesmeden således, at den går ind over kernelinjen. Derfor er låsen meget svær at dirke op.

Nøgler og låsecylindre fra selve låsesystemet er udformet, så de kan anvendes med kun gode sikkerheds låse og -beslag. Derfor er helhedløsningen en meget sikker løsning. Du kan blot ringe til os for montering af låse i Storkøbenhavn.

 • Bore sikret lås
 • Dirke sikret lås
 • Første spærretsystem
 • Patenteret nøgleprofil
 • Patenteret teknologi
 • Nøglekontrol
 

Montering af låse og vindues låse med låsemontering på dine vinduer, samt børnesikring

Norh låsesmed montere ny låse på vinduer eller reparerer de du har i forvejen. Vi kan effektiv sikre alle dine vinduer mod indbrud. Og vi kan samtidigt installere børnesikring, hvis det er børn på vej. Hvis man kigger statistisk så kan man læse, at indbrudstyve ofte bryder ind i boligen gennem vinduerne. Vinduerne er specielt villaejernes svage punkt. Da de er nemt for tyven at åbne disse blot med en skarpt genstand, sten eller med forholdsvis simple værktøjer. Norh låsesmed anbefaler derfor, at du får skærpe låse på dine vinduer. Og eventuelt vindues gitre. Du kan læse mere om dette her.

Er det nødvendigt med nye låse på dine døre? Eller er det fint med ekstra montering af låse?

Ja, hvis du har en Serie 500, så er det. I hvert fald hvis du ønsker at din forsiring skal dække hvis uheldet er ude. Norh låsesmed anbefaler også at du har en ekstra lås på din hoveddør og ikke glemme kælderdøren. Indbrudstyve kender at kælderdøre ofte er gemt væk og overset af villa ejere. Derfor er det vigtigt at du også husker denne dør.

Afspil video

Anmod om gratis tilbud

Ønsker du hjælp til montering af låse eller opsætning af låse? Vi tilbyder dette og kan samtidigt omkode din låse til et og samme nøgle.

Montering af låse i højere sikkerhedsklasse –
Få sikret dine lokaler effektivt

Har du brug for hjælp til montering af låse i nybyggeri eller eksisterende ejendom?

At vælge den helt rigtigt låse er alt afgørende i forhold til at sikre dit hjem mod indbud. Der findes rigtig mange låseforhandler fra producenter, som f.eks. (Assa abloy) Ruko, Medecco og Dorma. Som nævnet vi anbefaler Ruko. Men hvilket låse eller mærke der er bedst det er forskelligt fra hvilen person man er eller hvilket mærke man kan lide. 

De forskellige låse som vi har beskrevet oven har selvfølgelig styrker og fordele. Det er dog vigtigt, at du får den låseprofil, der matcher dit behov af sikkerhed.

Montering af låse indendørsdøre

1. Montering af låse indendørs døre

Lås indendørs døre. Indendørs døre har som standard en lås og en regel, reglen aktiveres når du hiver i dørhåndtaget. Hvis døren lukkes selv (smæklås)  så er enden af ​​reglen vinklet eller afrundet kant og fjederbelastet, så den låses, når døren er lukket. Den samme lås kan 9 ud af 10 gange bruges til døre, der åbner både højre og venstre. Værelser der man kan låse har i mange tilfælde også en låsebolt, der aktiveres med en simple nøgle. I modsætning til reglen (ikke en en smæklås) har her låsebolten ingen vinklet eller afrundet kant og er ikke fjederbelastet.

2. Montering af låse i yderdøre

Låse i hoveddøre. Her er låse cylinderlås af den type, der er bedst egnet til udvendige døre/yderdøre. Almindelige rammelåser som findes på indendørs døre, er ikke tilstrækkeligt sikre til udvendige døre. Låsecylinderlåsehuset på udendørs døre er monteret i låseboksen og er lette at skifte uden at skulle ændre hele låsemekanismen på låsen der sidder i yderdøren.

Montere en låse udendørs døre
Kontakt os for smæklås hoveddør montering og rådgivning omkring kasselåse også kaldt smæklås til hoveddøre, garage, skut eller lignende

3. Montering af kasselåse

Hvis det ikke er muligt at montere en ekstra lås i døren, så kan du måske montere en kasselås, der er placeret på ydersiden af ​​døren. Det kan f.eks. være tilfældet for døre der låsen skal monteres på ,  er meget smal i karmen (mere end 40 mm). Med en så tynd dør kan fordybningen svække, derfor er en montering af kasselåse til at foretrække. Kasselåse fås både med fjederbelastet regel og / eller låsebolt. Kasselåse bruges normalt kun på udvendige døre.

3. Væld den rette dørvinkel 

Valg af den rette åbnings retning. Kontroller først, i hvilken retning døren skal åbnes. Det betyder ikke noget for montering af låse, om døren åbnes indad eller udad. Efter EU-standard åbnes eksempler A og C på billedet herunder til venstre og B og D til højre.

4. Juster låsen korrekt inden du monterer låsen

Hvis låsereglen drejes i den forkerte retning i forhold til den retning, døren åbnes, skal den retter og drejes rigtigt. 

På siden af låsekassen er der nemlig en lille stift, som du kan skubbe op med en smal. skruetrækker. Reglen falder derefter ud af låsekassen. Du kan efterfølgende vende den i den anden retning og siden skubbe den tilbage på sin plads . Marker placeringen af låsen-

Find den rigtige højde til din lås – normalt sidder dørhåndtaget i en højde af 105 cm dobbelt tjek. Marker placeringen af toppen og bunden af låsen med en blyantpen på den venstre eller den højre side af din dør. Forlæng de slag, du har trukket til den smalle kant af døren ved hjælp af et stemjern og en vinkelkro. 

Når du markerer toppen og bunden af låsen på dørkanten, så tegner du nu den lodrette midterste linje mellem dem. Placer bagsiden af kasselåsen i midten og markér formen på kasselåsen med en blyant. Stregen viser nu, hvor du skal foretage en udsparing ved dørkanten.

5. Bore plads til udsparingen i døren

Derefter markere, hvor den dybe udsparing skal være ved dørkanten. Mål din låsekasses fulde dybde, inklusive stangen der skal forsænkes i dørkanten. Indstil din boremaskines dybdemåling til den korrekte dybde der skal være, og tilføj yderligere små 5 mm. Og hvis din boremaskine ikke har nogen dybdemåler i, kan du løse dette igennem at pakke et lille stykke af tape på din bor for at indikere den rigtige dybde. Hold dig inden for de mål og  perimeter, du har tegnet tidligere- låsen skal passe nøjagtigt i døren uden at der skulle tvinges til den rette plads.

Pudse med et stemmejern inden montering af låse. Når du stort set har boret udsparingen med boret, kan du trimme kanterne lige med et stemjern og skruetrækker. Gør rent udsparingen, så den ser god ud og har nogenlunde nøjagtigt den rigtige form til kassen til låsen. Kontroller altid pasningen, undervejs men du arbejder, så udsparingen ikke bliver for stor.

Bor hullet til dørhåndtaget inden montering af låse

6. Markér indlægget og lav en fordybning 

Når du har lagt låsekassen i udsparingen ved montering af låse, så markerer du stolpen med en blyant. Fjern låsen fra udsparingen når du udskifter låsen. Nu kan du bruge stemjernet til at lave udsparingen til stillingen. Den skal være omkring 3 mm dyb, lige så god til, at stangen passer godt ind i den. Den ydre kant af stolpen skal være i niveau med dørkanten.

7. Marker hullet til dørhåndtaget

Du kan nu markere hullerne til dørhåndtaget og, hvis relevant, nøglen. Hold låseboksen foran på døren med stangen lige over det forsænkende afsnit. Marker hvor hullet skal laves med din blyant, og brug derefter en slynge til at lave et starthul til boringen.

8. Bore nu huller til dørhåndtaget

Brug en bore der har en diameter, som gør det muligt for dørhåndtagets skaft at bevæge sig frit. Bor hullet nøjagtigt vandret lige igennem til den anden side af døren. Gør om nødvendigt det samme for nøgle- eller cylinderhuller. Fjern eventuelle stød i hullerne med en træfil.

9. Montere låsen

Udskift låsen i udsparingen i døren, og fastgør den med treskruer. Installer dørhåndtag og andre smådele. Spænd nu håndtaget ordentligt fast, da det bruges ofte og med stor kraft. Eventuelt spil i dørhåndtaget kan forårsage grimme skader på sigt.

Justere låsen når du skal montere den

10. Markér låsen på dørkarmen

Nu skal du installere låsen i døren, og du montere skal låsen på dørkarmen. Først skal du markere stedet, hvor dåsen skal sidde. Drej nøglen og så låsebolten skubber du ud af låsen og hold døren mod dørkarmen. Brug en skarp blyant til at markere striber i de øverste og nedre dele af låsebolten og reglen. Når døren er åben, kan du derefter forlænge linjerne omkring hele det indre af dørkarmen. Med disse linjer som guide kan du derefter bruge arket som en skabelon. Det er derefter er det nemt at markere hele omkredse af tin og udsparinger til reglen og låsebolten.

11. Lav en udskæring 

Lav en ca. 3 mm dyb fordybning, hvor de passer godt i. Den ydre kant skal være i niveau med dørkarmen. Udsparingerne i dørkarmen skal være lige så dybe som reglen, og låsebolten er lang. 

Lav disse udsparinger dybt nok til, at reglen og låsebolten er i stand til at gå helt ind i dem. Monter låsen på dørkarmen med lange treskruer, og kontroller igen, at reglen og låsebolten let går ind. Hvis de gnider pladen, kan du udvide åbningen lidt med en fil, men det skal udføres meget omhyggeligt. Hvis de er for løse, kan døren forårsage støj, når der trækkes.

Sidste trin i montering af låse

12. Bøj blikket, som det sidste trin i montering af låse

Du kan forsigtigt bøje blikket med en lille plastisk hammer, så den pænt følger konturen af dørkarmen. Blikket er beregnet til at beskytte dørkarmen, hver gang døren åbnes eller lukkes, og reglen rammer.

Info: De fleste ny fabrikerede døre fra butikker har allerede en ud fræsning til lås i dørkanten. Der er som regel ikke normalt nogle huller foran og på bagsiden af den nye dør til de dørgreb og eventuelle nøgle. Du kan selv nemt montere en så kaldet standard-lås, som aktiveres af de dørgrebet der er på og en nøgle låsebolt, de kan også være en sikkerhedslås. Der findes idag visse ny producerede døre, der de ikke blevet ud fræset endnu til låsen. Dette betyder at du selv skal fræse hullet.

FeedBack

Vi vil gerne høre din mening om vores service - Vi på Norh låsesmed bliver glade for din feedback

overvågningkamera københavn