Dør kan ikke åbne – Låsesmedens tips; Døren/låsen kan ikke åbne

Kan ikke låse døren op, hvad skal jeg gøre?

Norhs låsesmede oplever ofte  at nogen ringer og ikke kan åbne døren eller låsen, ofte efter låsen er blevet smurt med låseolie af dårlig kvalitet. En dør eller lås kan også være svær at åbne af andre årsager, måske er låsen meget slidt og ikke kan mere og derfor skal udskiftes. Eller måske er låsen gået i baglås.

Hvis din dør ikke kan åbne så ring til en låsesmed for rådgivning eller læs vores låsesmed tips; 3 bedste tips til hvordan du kan åbne din dør/lås som sidder fast.

1. Skubbe på døren/låsen hvis der er snavs i låsekassen

Måske er der noget sne eller grus i låsecylinderen eller i låsekassen, som gør det kompliceret at åbne døren, dette løses ofte ved at skubbe døren hårdt med kroppen, mens du prøver at låse op med nøglen.
Hvis det lykkes og du er kommet indenfor igen, kan du med lidt held se, om der er noget som sidder fast og fjerne dette så at problemet ikke opstår igen. 

2. Forstå din lås – læg ret pres

Kunsten at låse op en slidt låsecylinder er at forstå, hvordan den fungerer. Når du drejer nøglen, flyttes et antal asymmetriske skiver (6 i en 6 cylinderlås). De forskellige højder på nøgleakslen får skiverne til at stille sig, så bolten kan bevæge sig. Hvis det er lidt ude af fase, fungerer det ikke.

Tricket med en slidt nøgle er at udnytte hullet. På samme tid som du lægger et let pres på drejningen af nøglen, trykker du let opad, nedad og til siderne. Med lidt held stiller tumblerne sig op og pludselig, kan du dreje rundt nøglen, og åbne låsen. 

3. Smør låsen med kvalitets låseolie

Smør låsen med låseolie/spray af høj kvalitet.
Det tager noget tid for stoffet at sprede sig jævnt inde i låsen. Prøv bagefter at åbne døren/låsen med den almindelige nøgle på samtid som at du udfører tips nummer to. 

Kan du stadig ikke åbne din dør/lås?

Ring til Norh Sikring, din låsesmed i København, du finder os lokalt i de fleste bydele i København og på Nordsjælland. Nemmest når du os på telefon;

Afspil video

Kan ikke låse døren op?
Eller kan du ikke åbne låsen?

Kan ikke låse døren op, og spørger dig selv hvad du skal gøre ? Læs vores bedste tips eller ring til os for personlig rådgivning af en låsesmed. 

Døgnvagt låsesmed og døgnservice låsesmed København.

Kontakt en låsesmed - send besked

Kontakt Norh og en af Norh´s låsesmede vender tilbage til dig hurtigst muligt, som regel samme dag. Er dit ærinde akut ring; 22 22 28 68

FeedBack

Vi vil gerne høre din mening om vores service - Vi på Norh låsesmed bliver glade for din feedback

overvågningkamera københavn