Overfaldsalarm til virksomheder montering af låsesmed og elektriker

Overfaldsalarm montering til virksomheder
Overfaldsalarm montering til virksomheder

Overfaldsalarmer og nødalarm øger sikkerheden på din arbejdspladsen

Der er mange arbejdspladser hvor personalet ender nogle gange i truende situationer. Det er en del af mange danskeres hverdag og sker i alt fra detailhandel, sundhedsvæsen, socialvæsen, hospitaler osv. En overfaldsalarm eller nødalarm kan ofte øge sikkerheden på arbejdspladsen og forhindre, at nogen kommer til skade ved sådanne hændelser. Norh Sikring er en del af Norh, vi er derfor autoriserede og kan tilbyde montering af elektronisk overfaldsalarmer til de fleste erhverv og myndigheder. Kontakt os her for tilbud og pris. 

Hvad er en overfaldsalarm?

En overfaldsalarm er en alarm, der bruges til hurtigt at tilkalde hjælp. Overfaldsalarmer kan være både trådløse eller faste.

Begrebet overfaldsalarm bruges ofte om mange typer personalarmer. Men i vagtbranchen er der en klar skelnen mellem overfaldsalarmer og andre personalarmer, såsom nødalarmer, assistancealarmer, panikalarmer eller nødalarmer.

En overfaldsalarm alarmerer altid politiet

Ved en overfaldsalarm tilkaldes altid politiet, som normalt rykker ud med det samme. Dette er ofte et igangværende røveri eller farlig vold. En nødalarm advarer sikkerhedsvagter, kolleger eller servicepersonale
Til mindre truende, men usikre, situationer er der andre typer alarmer, som kræver hjælp fra sikkerhedsvagter, kolleger eller servicepersonale. Selv i disse situationer kan et vagtfirma ringe til politiet, hvis situationen kræver det, men som regel bliver der i stedet sendt vagter eller kollegaer til stedet. Disse alarmer omtales normalt som nødalarmer, men det kan også være assistance alarmer, panikalarmer eller nødalarmer.

Trådløse knapper, der kun hyler, kaldes nogle gange – lidt misvisende – for overfaldsalarmer

Til private findes der også trådløse knapper, som du kan have med dig, som hyler ved et tryk på en knap. Disse alarmer er ikke tilsluttet nogen steder, men er kun til at gøre opmærksom på omgivelserne. Vores låsesmede og elektriker monterer både faste overfaldsalarm og dem der er batteridrevet. 

Overfaldsalarm til virksomheder

Enhver arbejdsgiver har en lovbestemt forpligtelse til at beskytte deres ansatte og skal sikre, at der er politikker og systemer på plads, der sikrer, at de altid er sikre på deres arbejdsplads. Overfaldsalarmer til virksomheder tilbyder organisationer en måde at sikre, at nogen bliver kontaktet og tilkaldt i en nødsituation for at forhindre eskalering og yderligere skade.

Hospitaler,  plejefaciliteter og psykiatri

Risikofyldte arbejdspladser, hvor overfald nogle gange forekommer, findes på hospitaler, plejefaciliteter, psykiatri og sundhedsområder. Det skyldes, at disse steder skal have en åbenhed og tilgængelighed for alle. Medvirkende faktorer kan også være høje stressniveauer for patienter, familier og venner samt medarbejdere. På så risikofyldte steder er det ekstra vigtigt, at der er et pålideligt system, som personalet kan bruge i truende situationer og overfald.

Detailhandel, butikker og hoteller

Der stilles også krav om åbenhed for kunder og besøgende i detail- og hotelbranchen, hvilket nogle gange kan føre til truende situationer. Det er også almindeligt at arbejde alene, især i aftener og weekender, hvor der er behov for mulighed for at slå alarm, hvis der sker noget, af hensyn til personalets sikkerhed.

Industri og fremstilling

På arbejdspladser i industrien kan forskellige typer nødalarmer aktiveres ved fare for personskade eller tekniske problemer.

Hvem har brug for en overfaldsalam eller et nødalarm?

Alle, der har et arbejde, hvor man nogle gange er alene, eller arbejder i en højrisiko-erhvervsgruppe, kan have brug for en overfaldsalarm eller alarm. Det kan for eksempel være velegnet til:

 • Sygeplejersker
 • Socialrådgivere
 • Politiet
 • Ministeren
 • Toglederen
 • Ejendomsforvalteren
 • Tekniker
 • Brandmænd
 • Ambulancechaufføren
 • Jurister
 • Mæglere

Alarmknap – Hvad skal der ske, når du trykker på alarmknappen?

Fælles for alle overfaldsalarmer og nødalarmer er en form for alarmknap. Det kan være en fast knap, som fx er tilgængelig ved kassen i butikkerne. Det kan også være en trådløs knap, som du kan have med i lommen. Der findes også overfaldsalarmer og personalarmer, hvor alarmknappen består af en APP i mobiltelefonen.

Når man investerer i en sikkerhedsløsning med alarmknapper, er det vigtigt at gå grundigt igennem formålet. Hvordan får man adgang til alarmknappen i en nødsituation? Hvem skal alarmen gå til? Og hvilke tekniske foranstaltninger skal aktiveres?

Det er også vigtigt at tænke over, hvilken bekræftelse den, der modtager alarmen, skal modtage, efter at der er trykket på alarmknappen. Ideelt set skal systemet signalere, for eksempel med en vibration, som bekræfter, at alarmen har reageret, og at hjælpen er på vej.

Lydløs eller hørbar alarm

En tyverialarm eller anden personalarm kan reagere stille eller højlydt. Arbejder du for eksempel på et socialkontor eller en bank, vil du som regel gerne have en diskret alarm, der tilkalder hjælp, men ikke fremtvinger eller udløser selve overfaldet. Arbejder du derimod ved en maskine og kommer til skade, vil du ofte have både høj støj og blitzlys, så kollegerne omkring dig opdager det med det samme.

Hurtig kæde af begivenheder
Ved investering i overfaldsalarmer og andre personalarmer er det også vigtigt at tænke igennem, hvilke hændelser der skal aktiveres ved en alarm. Første og hovedsageligt – hvem skal handle i tilfælde af en alarm og hvordan? Skal alarmen gå til kolleger, vagtchefer, servicepersonale, vagtselskaber eller politiet?

For det andet – tænk igennem hvilken anden sikkerhedsteknologi, der vil reagere, når alarmen aktiveres. Her er det reelt kun fantasien der sætter en stopper, en lang række automatiske eventkæder er mulige.

Nogle eksempler på, hvad en overfaldsalarm og nødalarm monteret af vores låsesmede og elektriker kan styre:

– Låse døre
– Slukke for adgangskontrolsystemer
– Start kameraer
– Låse pengeskabe eller skabe
– Tænde eller slukke for lyset
– Aktivere tåge m.m.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Overfaldsalarmer og nødalarm øger sikkerheden på din arbejdspladsen

Bestil tilbud

Ring eller skriv til os for tilbud på overfaldsalarm til din virksomhed 

Kontakt en låsesmed - send besked

Kontakt Norh og en af Norh´s låsesmede vender tilbage til dig hurtigst muligt, som regel samme dag. Er dit ærinde akut ring; 22 22 28 68

FeedBack

Vi vil gerne høre din mening om vores service - Vi på Norh låsesmed bliver glade for din feedback

overvågningkamera københavn