Afspil video

Hvordan bliver man låsesmed? Hvordan er det at arbejde som låsesmed?

At arbejde som låsesmed betyder at du har nøglen til danskernes hjem og deres følelse af tryghed og sikkerhed

Er du selv teknisk anlagt og kan lide mekanik og fremtide teknologi, både private i hjem og synes at store byggerier virker spænende? Så er arbejder som låsesmed måske noget for dig. Låsesmedene arbejder bland andet med sikkerhed heribland med låse og nøgler, flere forskellige tyverialarm- og adgangs systemer – og ikke mindst med sikkerhed til danskernes private hjem og deres virksomheder. En låsesmeds hverdag er sjælden ens, den er variererende og kan tilbyde flere forskellige typer af opgaver, en dag er aldrig ens. Norh låsesmed kører i de fleste bydele i København vi har  låsesmede på Amager, låsesmede på Nørrebro og de mere rige områder omkring Hellerup og Charlottenlund

Alle vores låsesmede er opdateret i den tekniske udvikling inden for låsesmedens fag, vi nyder at følelsen af udvikling og synes at det er meget spænende at sætte sig ind i nye låsesmedsystemer der kommer kontinuerligt ud på markedet.

Hvis du gerne vil læse og blive låsesmed,  så kan du starte når du har afsluttet folkeskolens afgangsprøve og også har fået som minimum 02 i dansk og matematik.  Hvis du ikke lykkes med dette så kan du studere dette mere efter folkeskolen, så intet grund til at opgive. Matematikken skal du nemlig bruge, da vi som låsesmede beregner låsesystemer til dagligt, låsesmedene sikrer, at de rigtige nøgler åbner de rigtige døre og ikke de fokerte.

Hvordan foregår uddannelsen som låsesmed?

Uddannelsen som låsesmed løber i over ca. 4 ½ år, hvis du går efter standard, du starter som regel altid med et grundforløb 1 og 2 (begge er af 20 ugers varighed). Efterfølgende begynder det så kaldte hovedforløbet, der kombinerer den praktiske del, praktik og den teoretiske del, skoleophold, studietid i skole er ca. 10 uger ad gangen. Uddannelsen som låsesmed læses på Teknisk Erhvervsskoler der findes i Danmark (TEC). Mange af dem, der læser i dag, fortæller, at der er en god sammenholdning og man hjælper hinanden, undervejs gennem uddannelses forløbet.

Når gerne vil læse til låsesmed, er det vigtigt, at du ser dig selv som;

  • At du er glad for at bruge dine hænder
  •  Har en god motorik, finmotorik
  • Synes at det er spænende med den nyeste teknologi
  • Er samarbejdsvillig og kan lide at samarbejde med andre
  • Låsesmeds yrket er et service fag og derfor er serviceminded og kan tale med med mange forskellige typer af mennesker og kunder
  • Selvfølgelig ikke er kriminel og har en ren straffeattest

 

Når vores låsesmede er ude at installere låse- overvågning- og alarmsystemer, rådgiver låsesmedene kunderne,  vi finder deres behov frem og præsenterer hvilke produkter der dækker kundens behov bedst. Mange gange arbejder man alene med en kollega ved røret i telefonen. 

Som låsesmed idag får du et godt produktkendskab i fremtidens teknologi, så du som låsesmed kan kombinere og anvende de rigtige produkter til hver eneste opgave. Derudover er de godt hvis du har en indre detektiv inde i dig, at være låsesmed handler meget om at finde nye løsninger.

Kristian er lærling som låsesmed i København

Låsesmed lærling i København

Ikke alle ved, at låsesmed er et yrkeder har stor potentiale i fremtiden. Få unge uddanner dig idag som låsesmede, selvom branchen er midt i en spændende digitalisering med meget gode udsigter. Låsesmed (eller låsetekniker, som det faktisk er i dag) er et sjovt, udforende og udviklende erhverv, hvor efterspørgslen efter personale er på vej hen at blive stor.

Norh låsesmed København har talt med Kristian som idag går som lærling som låsesmed

Kristian har følt sig hjemme i låsesmedes fag fra dag et. Han har beskæftigelse som låsesmed lærling  indebærer at arbejder sammen med erfarne kolleger og vejleder i låsesmeds branchen, hans dagligdag er varierende og det går meget ud på at give god service ude  i kundernes ejendomme.

På arbejdet som låsesmed lærling følger de også et lærlings program. Uddannelsen er  sammenflettet med praktiske opgaver  og studier. Efter et år som lærling bliver de certificeret låsesmede allarede efterspurgt på arbejdsmarkedet.

Låsesmed er et sjovt og varieret erhverv

Det hele startede på sociale medier, hvor Kristian opdagede et jobopslag. En låsesmeds virksomhed  ledte efter nysgerrige og servcesmindende  mennesker til et  lærlinge uddannelsesprogram. Han søgte og fik læreplads sidste vinter og han har allerede udført noget servicearbejde alene.

– At arbejde i forskellige miljøer og tale med kunderne og gøre dem glade er sjovt. Låsesmed erhvervet er bredt, og det betyder, at det aldrig vil være ensformigt, siger Kristian.

Kristian kan også lide at erhvervet  som låsesmed er varieret.
– Der sker nye ting hele tiden. Du arbejder ofte to sammen, men nogle gange er du selv, variationen passer mig meget godt. Det er også tilfredsstillende at finde de bedste låsesmed og sikkerheds løsninger til kunderne, siger Kristian.

For at fungere som en låsesmed tror jag, at den vigtigste styrke er passionen at arbejde med mennesker generelt.
– Nu vil jeg få så bred viden som muligt om låse, nøgler, sikkerhed og indbrudssikring, det er når jeg ved masser om dette, så vil jeg gerne vide mere om alarm og adgangskontrol. 

Låsesmed branchen er spændende branche med gode udsigter

Der sker meget i låsebranchen, og der lanceres konstant nye innovative produkter, såsom digitale og elektroniske adgangskontrol systemer. I dag er det også almindeligt at arbejde med integrerede sikkerheds løsninger, der ofte inkluderer alarm- og overvågning. 

Kristian ser frem til fremtiden. Han håber på at være i stand til at arbejde i erhvervet i mange pr fremover.

Sådan laver indbrudstyven indbrud

Som låsesmed handler de også om at findre frem til hvordan du sikrer dine kunder bedst muligt, at vide hvordan en indbrudstyv tænker gør det nemmere for sig som låsesmed at finde frem til den bedste løsning. Vi har fået lov til at stille spørgmål til en tidligere kriminel. Læs disse spørgsmål og svar og så mere indsigt i hvordan en tyv tænker og bliv bedre til indbrudssikring. 

Hvordan laver man indbrud? Indbrudstyv gør indbrud i et hejm

Kontakt os

Kontakt os og Norh låsesmed Amager vender tilbage til dig hurtigst muligt, som regel samme dag. Er dit ærinde akut ring; 22 22 28 68

FeedBack

Vi vil gerne høre din mening om vores service - Vi på Norh låsesmed bliver glade for din feedback

overvågningkamera københavn