Afspil video

Hvordan laver man indbrud? Lær af indbrudstyven og sikre dig selv bedst muligt mod uvelkomne gæster

Norh har fået lov til at stille 14 spørgsmål til en tidligere dømt indbrudstyv, 100 % ærlige svar

Anders har idag omkring 3.000 indbrud på sin samvittighed. I dag arbejder Anders på  en almindelig arbejdsplads og har stoppet sin karriere som indbrudstyv. Norhs låsesmed, har fået lov til at stille ham 14 spørgsmål omkring hans tidligere karriere som indbrudstyv;

1. Hvad skal jeg tænke på, så du ikke laver indbrud hos mig? Kan for eksempel låsesmeden gøre noget?

– Jo vanskeligere det er at komme ind i huset, jo mindre tid har vi, når vi er inde. Vil vi ind, kommer vi ind, selvom du har en sikkerhedsdør og gode låse sat op af en låsesmed, men det tager bare lidt længere tid. Dette er en vigtig tid, som vi hellere vil bruge på at lede efter værdifulde ting inde i dit hus eller lejlighed. 

2. Så en sikkerhedsdør er en ok beskyttelse? Med sikkerheds lås i?

– Vi vil hellere vælge en dør, der ikke er en sikkerhedsdør eller som ikke har stærke låse, sådan er det jo. Men når det kommer til det, går vi også ind gennem en kælderdør eller for den sags skyld i gennem et vindue eller balkon. Hvis vi vil ind, så kommer vi ind uanset tiltag fra låsesmede og tekniker. En alarm og overvågning er dog to ting vi gerne vil undgå.

3. Jeg sørger normalt for, at naboen tømmer min postkasse. Ser du nærmere på det?

– Absolut, det sker. Men hvis postkassen er tom, så det betyder ikke, at jeg er modløs. Oftest ringer vi på døren, hvis ingen åbner, kan det betyde to ting – at ingen er hjemme, eller at personen derhjemme ikke tør åbne. Hvis ingen åbner, går vi ind.

4. Det er min store frygt, at du kommer, når jeg eller mit barn er hjemme

– Ja, det er forståeligt. Kort kan kun siges: gør intet i det tilfælde! Forsøg ikke at stille til en scene. Lad os gøre, hvad vi er der for at gøre, selvom det føles stødende og ulogisk. Hvis den person, der kommer ind, er i brand, skal du bestemt ikke konfrontere den pågældende person. Bør jeg så ikke ringe til politiet?
– Vent, indtil vi rejser, så kan du ringe til politiet.

5. Har du prøvet at nogen er hjemme når du har lavet indbrud?

-Ja, flere gange. En gang så var min plan at lave indbrud og efterfølgende sætte ild til huset. Da jeg var igang med at rydde stuen igennem kunne jeg fornemme en person gemme sig ved sofaen, kvinden og jeg kiggede på hinanden i nogle sekunder, hvor hun udbrød et panikhyl. Min ven og jeg grinte og gik der fra og ud i indkørslen og kørte afsted. Der reddede hun måske sit eget liv. 

6. Hvad er den første ting, du gør, når du laver indbrud og kommer ind i et hjem?

– Først tjekker vi, om der er bevægelses detektorer. Vi kan ikke lide dem, selvom de kun forstyrrer os marginalt. Derefter tjekker vi køleskabet og datoen på mælken – frisk mad betyder, at nogen kun er væk et stykke tid eller i løbet af dagen, i værste fald bare er ude på en lille indkøbstur. Intet mad betyder at personen er væk, og så tror vi, at vi har mere tid. Alarm er også en ting vi holder øje med, vi kan ikke lide skilter med overvågning og alarm. 

7. Hvad vil du gå efter som de første?

– Hvis vi ikke har en bil, tager vi kun pas, kontanter og smykker. Eventuelt en iPad eller iPhone, mere kan vi ikke medbringe. Hvis vi har en bil, kan vi dybest set laste så meget som muligt. På den anden side behøver du ikke være så bange for, at for eksempel dit dejlige stereo ryger, vi har sjældent tid til at trække i alle ledninger og led.

8. Men jeg har sjældent kontanter derhjemme og kun et par smykker. Er det værd at bryde ind da?

– Et gennemsnitligt indbrud giver omkring 2.500 Dk i den første fase, det vil sige, hvad vi får kontant. For at opretholde en heroinafhængighed har du for eksempel brug for ca. 10.000 Dk  pr. Dag. En lille simpel matematik siger, at du skal gøre omkring fire “pauser” om dagen, resten af tiden jager du heroin.

9. Så grundlæggende behøver jeg ikke bekymre mig om mit værdifulde designerbord?

– Det er ikke rigtigt. Det er ikke ualmindeligt, at vi ser noget værdifuldt, som vi vil vende tilbage og tage på et senere tidspunkt, undertiden endda samme dag efter, at politiet har været der. Hvis din bil er i garagen, og det er indlysende, at du er på ferie, så læser vi ind i bilen i fred og stjæler bordet også.

10. Hvor skal jeg skjule de ting, som jeg er ekstremt bange for at miste? Låsesmeden kan montere pengeskabe, hjælper det?

– Det eneste sikre sted er bankboks. Antag, at vi finder alt. Men hvis du har en alarm med vagtabbonnet ville der ikke være tid til at åbne et pengeskabe. Så ja det ville hjælpe sammen med en alarm. 

11. Jeg er så bange for, at du kommer ind om natten, når jeg sover. Hvor almindeligt er et indbudt imens nogen er hjemme?

– Naturligvis er der ingen særlige aften- og natjuveler. Du bryder ind, når du har brug for penge, uanset tidspunkt på dagen. Men ligger du og sover og hører nogen komme ind – foregive at sove, og lad os arbejde. Den eneste gang vi skal komme ind om natten er, hvis vi vil have din bil ved at vide, at bilnøglerne er i huset. På den anden side behøver vi normalt kun at komme ind i opgangen.

12. Hvordan får i penge for mine stjålne ting? Hvem køber det?

– Det er det mindste problem, der er masser af købere. Så længe der er et behov, vil indbrud blive ved, det er den triste sandhed.

13. Er der intet, du som indbrudstyv frygter?

– Vi vil helst ikke blive opdaget, det er det. Selvom vi ikke frygter fængsel, ønsker vi ikke at blive opdaget. Den mindste mistanke om, at vi er genkendt i et område, får os til at opgive det særlige område. Det hjem, hvor bevægelses detektorer, der reagerer på bevægelse udendørs, kan vi ikke lide. Det er meget ubehageligt at pludselig stå i rampelyset på en indkørsel til garagen.

14. Hvordan ved du, at du som indbrudstyv er blevet opdaget?

– Det er tilstrækkeligt for at en person at stoppe os og spørge, hvor vi skal hen, at han eller hun ikke genkender os osv. For at vi skal føle os utilpas og gå til en anden gade eller et område.

15. Fungerer nabosamarbejde? Eller skal jeg ringe låsesmeden?

– Nabosamarbejde fungerer godt, når det fungerer, men nogle gange er indbrud nødvendige på gaden for at få samarbejdet i gang. Når nabosamarbejdet er startet, er det langt den bedste forebyggende foranstaltning mod indbrud. Bedst er at starte med at ringe låsesmeden og sørge så at dit hjem står stærkere end din nabos. Så vælger vi naboens bolig fremfor din. for

Hvordan finder en tyv værktøj til udførelse af indbrud?

Tyven finder værktøj rundt omkring når han eller hende kigger efter mulige indbrudsted. Tyven stjæler værktøj i butikken eller køber de af andre tyver. Det kan også førkomme byttehandler tyvene imellem hvor de bytter værktøj.

En dygtig kan også være kreativ og lave sit eget specialeværktøj. 

 

Nogle af indbrudstyves yndlings værktøj

Bankenøgle

Bankenøglen er nem at få fat i online og at file i hånden.

Norh låsesmed på Amager demonstrer i videoen til høje hvor nemt der er for en indbrudstyv at åbne en dør med en bankenøgle. 

Koben – en klassiker

Kan åbne de fleste døre og vinduer. Et vidunderligt alt-i-alt værktøj, der altid skal være i bilen. Placeres fortrinsvis under bilen med sølvtape i chassiset. (Så behøver du ikke gå til forberedelse, når du er ude og omkring).

Rørtang

Hvis du finder en ASSA-lås eller tilsvarende, kan du åbne låsen helt ved at fastgøre tang til cylinderen. Bevæge frem og tilbage og vippe .. Så får du knækket bolterne i cylinderen  og kan efterfølgende let åbne døren.

Boltsaks

Hvis du vil være i stand til at åbne en dør lydløst, er dette et fremragende værktøj. Knips bare hængslerne af og løft døren af. Det appellerer til tvangfulde naboer, men ikke så meget støj som med træk stangen. Så kan du stikke ind din flade skuretrækkere og åbne op. 

Boremaskinen

Når du vil bore en lås op. Især flot, hvis låsen kombineres med en alarm, der slukkes, når døren åbnes. Det er bare at bore låsen op. 

Vinkelsliber

For de enklere modeller af pengeskabe og dokumentskabe fungerer vinkelsliberen. Selv har jeg altid foretrukket at bringe pengeskabe ind i traileren, hvis det er muligt, for derefter at åbne skabet i fred og ro. 

Låsepistol

En låsepistol kan nemt købes online til under 300 kroner. En låsepistol åbner de fleste danske låse for eksempel en serie 600.

Hvordan laver man indbrud? Indbrudstyv gør indbrud i et hejm

Skal du bruge hjælp til indburdssikring?

Tyven spørger sig selv tit “hvordan laver man indbrud”. Du har nu læst om hvordan en indbrudstyv tænker i arbejdstiden. Du kan med fordel kontakte os for at minimere din risiko for indbrud. Vi er et trygt valg og  af låsesmed der udfører låsesmede opgaver i hele Storkøbenhavn. Vi kender tyvens måde at arbejde på og ved hvilke metoder der virker i forebyggelse mod indbrud. Alle vores låsesmede har stor erfarenher med indbrudssikring i både lejligheder, huse, erhvervslokaler og industrier. Vi ser frem til at hjælpe dig med dine bekymringer i forhold til indbrudssikring. Læs mere om vores ydelser og vores låsesmed i København her.

Hvis du overvejer overvågning og alarm og skal bruge en elektriker oveni så kan vi også tilbyde det. Norh er nemlig autoriserede elektriker og låsesmede. Så vi kan stå for alt indbrudssikring og finde den bedste løsning til dig. Læs mere om Norh elektriker København her. 

Sådan laver indbrudsstyven indbrud

Hvordan laver man indbrud? Det ved nok indbrudstyvene bedst. Men vi kan lære hvordan vi sikrer os bedst mod indbrud ved at sætte os ind i “fjendens” måde at tænke på. Gennem at kende deres tips og triks så ved vi hvad vi skal stille op med. 

Hvordan laver man indbrud? Indbrudstyv gør indbrud i et hjem. På billeder åbner låsesmed en dør

Kontakt os

Kontakt os og Norh låsesmed København vender tilbage til dig hurtigst muligt, som regel samme dag. Er dit ærinde akut ring; 22 22 28 68

Låsesmedens tips til hvordan du kan sikre dit hjem

Sådan kan du sikre dit hjem;

Som du nu nok regnet ud, efter at have læst denne artikel, så er der ikke meget denne indbrudstyv frygtede i sin tidligere karriere. 

Dog ved vi også at det er nogle ting han gerne undgår på arbejde, ligesom de fleste indbrudstyve. Hvis du sikrer dit hjem med de ting som tyven ikke kan lide, så vil du stå bedre overfor indbrud. Du kan for eksempel tage følgende tiltag;

  1. Gør husets døre stærke og sikre Du kan skifte til døre, der kan modstå forsøg på indbrud og gøre det sværere for tyven.
  2. Sikre dine vinduer så at tyven ikke bare kan træde indenfor og igennem dem få adgang til dit hjem. Sårbare vinduer, kan du sætte en lås eller gitter på. Du kan også placere bevægelse sensorer med skarpt lys overfor de mest usikre vinduer, lys der lyser op hvis tyven nærmer sig.
  3. Gør det tydeligt, at dit hus er sikret. Signalere overfor tyven, at det kan være besværligt og risikabelt at bryde ind hos dig.
  4. Overvågning og alarmsystemer findes i utallige former. Overvågning og alarmsystemer er et godt supplement til de andre forslag, særligt hvis du tidligere har haft indbrud, eller hvis overvågning eller alarm i boligen kan gøre dig mere tryg.
  5. Gode naboer. Endelig er det er altid en god ide at alliere sig med sine naboer, f.eks. gennem Nabohjælp, så I kan holde øje med hinandens boliger i både ferie og til hverdag.

FeedBack

Vi vil gerne høre din mening om vores service - Vi på Norh låsesmed bliver glade for din feedback

overvågningkamera københavn